Om värmepumpar

1. Smart luftrening
Panasonic värmepumpar filtrerar och eliminerar inomhusluften från virus, bakterier, kvalster, allergiämnen, damm och dålig lukt. Avfuktar luften och förebygger uppkomst av mögel- och fuktskador.

2. Producerar energisnål värme
Som ett komplement till det befintliga värmesystem får man med våra värmepumpar en lägre värmekostnad med upp till 66% jämfört med direktverkande el. Hög energibesparing – kort återbetalningstid!

3. Svalkande kylanläggning
Våra värmepumpar levererar svalkande kyla under varma och kvalmiga dagar. Genererar mer ork och bättre livskvalitet åt alla i omgivningen. Perfekt på sommaren, våren och även på hösten när det är varmt.

4. Värmepumpar bidrar till en grönare framtid
EU-klassade som förnyelsebar energikälla och ger hög prestanda och hög energibesparing. Bidrar till att minimera energiförbrukningen i hemmet och förhindra den globala uppvärmningen.

5. Utvinner energi
Värmepumpar utvinner energin i utomhusluften och transporterar värme eller kyla från utomhusdelen in till inomhusdelen.

6. Anpassar driften efter behovet
Tekniken gör att värmepumpar från Panasonic steglöst kan reglera sin hastighet och på så sätt anpassa driften efter hur stort värme eller kylbehov som finns.

7. Anpassad för drift i Norden
Värmepumpar från LMG och Panasonic är exklusivt anpassad för den Nordiska marknaden. Modellerna klarar kalla vintrar och sträng kyla med utomhustemperaturer ner till minst -20˚C

8. Störst i Sverige
Panasonic har skapat sig ett väletablerat varumärke inom värmepumpar i världen. I Sverige består mer än 50% av alla installerade värmepumpar av en Panasonic.

 

 

 


Vill du kanske göra annat för dina pengar än att betala dyra elräkningar? Med en värmepump från din lokala återförsäljare får du pengar över! Värmepumpar värmer upp luften, och fläktar ut den så att den sprids i huset. Besparingen jämfört med till exempel direktverkande el är stor, värmen skön och luftkvaliteten blir avsevärt bättre.

Det är enkelt att installera värmepumpar. Det enda som krävs med våra värmepumpar är ett hål i väggen (ca 6 cm Ø). Värmepumpar består av tre delar, en inomhusdel, en utomhusdel och en fjärrkontroll. Inomhusdelen och utomhusdelen kopplas samman med kylrör där ett köldmedia (gas) cirkulerar.

Inomhusdelen placeras på väggen så den producerade värmen eller kylan har lätt att nå de mest väsentliga delarna av huset. Utomhusdelen monteras utomhus direkt på ytterväggen med konsoler eller på marken med ett markstativ i anslutning till inomhusdelen. Vid installation kan avståndet mellan värmepumpens enheter vara upp till 7,5 meter. Vid längre avstånd måste systemet kompletteras med mer köldmedium (gas).

När själva installationen är klar så är sparandet i full gång! Nu styr du enkelt själv över ditt nya inomhusklimat med en enkel knapptryckning på fjärrkontrollen. Vill du ha varmare trycker du på en knapp, vill du ha svalare trycker du på en annan – enklare kan det inte bli

 

 

Stora på luftvärmepumpar

LMG är en ledande leverantör och distributör av luftvärmepumpar från Panasonic Nordic, Toshiba, Mitsubishi, ARGO och Technibel i Sverige – kontakta oss >

Driftsäkra värmepumpar

Vilken luftvärmepump passar just dina behov? Fyll enkelt i vårt lilla formulär så kontaktar vi dig – intresseanmälan >

Spara pengar under vår och sommar!

En luftvärmepump kan minska elkonsumtionen med drygt 70% – Studie >