Hur fungerar det?


Producerar både värme och kyla
En klimatanläggning utvinner energin som redan finns i utomhusluften för att sedan energieffektivt producera värme eller kyla till huset eller lokalen där den är installerad. Klimatanläggningen består av tre delar: inomhusdel, utomhusdel och fjärrkontroll. Installationen tar cirka 3-5 timmar beroende på installationens omfattning och skall alltid utföras av en certifierad kylmontör. När installationen är klar ansluter en behörig elektriker klimatanläggningen till elnätet.

Med ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen styr du sedan över ditt nya inomhusklimat. Klimatanläggningen är ett utmärkt komplement till de flesta värmesystem och kan sänka värmekostnaden upp till 66% jämfört med direktverkande el.

 

 Häpnadsväckande resultat
Resultatet blir faktiskt 400% effektivare än med direktverkande el. Använder man klimatanläggningen för att kyla växlar systemet håll på gasens flöde och producerar då istället kyla. Inomhusdelen håller kontinuerligt inomhusluften i cirkulation och renar under cirkulationen luften med effektiva luftfilter.Anpassar sig efter behov
En klimatanläggning av invertertyp anpassar sig till husets behov och arbetar automatiskt med varierande effekt endast när det behövs. Man kan aldrig välja en klimatanläggning som är för stor då den anpassar effekten efter husets behov. Skulle man dock välja en modell som är för liten får klimatanläggningen arbeta hårdare och det kan bli svårt att nå önskad temperatur. Rådfråga en återförsäljare angående dimensionering.